Sportrelikviák gyűjtői találkoznak Gödöllőn a hétvégén

2014.09.16. 13:44

A gödöllői Királyi Kastély lovardájában rendezik szombaton az Olimpiai és Sport Témájú Gyűjtők XVI. Nemzetközi Találkozóját. Az ingyenes eseményre 8-10 ország gyűjtőit és több ezer relikviát várnak a rendezők. A találkozóval kapcsolatban a MOB-díjas Győr Béla szervező-gyűjtő adott interjút a mob.hu-nak.

"Az ötlet még a TF-en született, úgy tizenhárom-tizennégy kiállító mutathatta meg portékáit. Akkoriban a Fővárosi Művelődési Házban rendeztek börzét, úgy gondoltuk, miért ne csinálhatnánk évente egy sporttémájút mi is. Az első találkozón csak magyarok voltunk, és kitaláltuk, hogy a folytatásban hívjunk meg más országokból is kiállítókat, legyen nemzetközi az esemény" - emlékezett vissza a kezdetekre Győr.

"Általában hetven-száz előre regisztrált résztvevőnk van, akik asztalt is kérnek előzetesen, tehát zömmel ki is állítanak, de van, aki csereberélni jön, és legalább ennyi érdeklődő is eljön ilyenkor. Nemzetközi vonatkozásban tizenhárom ország jelenti a részvételi csúcsot, de átlagban nyolc-tíz biztosnak mondható. A külföldiek például jelvényeket, olimpiai vonatkozású bélyegeket, kiadványokat, képeslapokat hoznak magukkal, amik könnyen elférnek egy bőröndben. Rendszeresen jönnek a szlovákok, erdélyiek, ukránok, oroszok, szerbek, horvátok, osztrákok, lengyelek, de jöttek már távolabbról, például Németországból, Izraelből, Svájcból és a tengerentúlról, az Egyesült Államokból is."