120 milliót bukhat, mert rosszkor esett az eső

2014.09.26. 09:09

Elképesztő balszerencséje van Phil Hughesnak, a Minnesota Twins dobójátékosának, aki egy 66 perces eső miatt bukhat félmillió dollárt, vagyis nagyjából 120 millió forintot. Sőt, igazából két eső tolt ki vele, de ha csak az egyik is elmarad, vagy kicsit később kezd rá, nagyot kaszálhatott volna.

Merthogy a baseballozó szerződésében szerepel egy bónusz, miszerint ha eléri a 210 inningnyi játékidőt (egy meccs 9 inning) a szezonban, félmillió dollárral nő a fizetése. A dobójátékosok általában ötfős rotációban dolgoznak, tehát nem játszanak minden mérkőzésen. Hughes esetében pont ez tolt ki vele, hiszen szűk két hete, még szeptember 12-én neki kellett volna kezdenie a Chicago White Sox elleni meccsen, amit eső miatt másnapra kellett halasztani.

Ha pénteken lett volna a meccs, akkor a rotáció szerint ezen a héten kedden jött volna ő a sorban, ami után még vasárnap is játszhatott volna egyet, vagyis simán elérhette volna a 210 inninget. Ehelyett minden borult, és a szerdai, Arizona Diamondbacks elleni meccs úgy jött el, hogy 8 és egyharmad inning kellett volna a bónusz eléréséhez, ami még mindig nem volt lehetetlen feladat.

8 inningen át még pontot sem engedett az ellenfélnek, remek formában volt, de a nyolcadik és a kilencedik játékrész között egy óra szünetet rendeltek el az eső miatt, így Ron Gardenhire edző nem tehetett mást, mint hogy lecseréli, hiszen a közjáték kizökkenthette volna 2-1-es, vagyis nagyon szoros állásnál.

Ezzel Hughes most 209,2 inningnél áll, a vezetőedző pedig jelezte a szerdai meccs után, nem tervezi becserélni a hétvégén, amikor véget ér az alapszakasz. Később meggondolta magát, és a Twins már csütörtökön jelezte, ha ezen múlik, szívesen megadják Hughesnak az egy inninget, de ő jelezte, nem él a lehetőséggel, mert nem akarja kockáztatni a sérülést. Ugyanakkor azt is elmondta, ha a 209,2 inningre megkapná a 210-ért járó bónuszt, az is precedenst teremthetne, de tudja, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Hughest azért persze nem kell sajnálni, idén és a következő két évben is egyaránt 8 millió dollár az alapfizetése.