Fogadjunk, hogy Ibra kivégzi az oroszokat

2014.10.09. 18:42

Szlovénia - Svájc (20 óra 30)
H: 3,15 D: 3,05 V: 2,28

Svédország - Oroszország (20 óra 30)
H: 2,56 D: 3,00 V: 2,75

A magyar labdarúgó-válogatott csak szombaton játszik, de már ma is lesznek Európa-bajnoki selejtezők. Kettőt választottunk ki, a két legizgalmasabbat. Kiderül, nyerünk-e rajtuk.

Svájc Ottmar Hitzfeld után új kapitányával rögtön az első meccsét elbukta Angliával szemben, és nagy kérdés, hogy a Laziónál egész jó, de nagy dolgokra képtelen csapatot kialakító Vladimir Petkovic mire fog jutni ezzel az állománnyal.

Szlovénia váratlan vereséggel kezdett Észtországban, de a játék képe alapján semmiképp sem voltak rosszabbak, hiszen többet lőttek kapura, ám a 86. percben kaptak egy gólt, amire nem tudtak válaszolni.

Srecko Katanec az edző, aki nagyon jól összekapta a szlovénokat az előző sorozat végére, és aki hisz a sorozatok megszakadásában, ajánlunk neki egy jó, és igen jól fizető tippet.

Szlovénia négyszer találkozott eddig Svájccal, pontot sem tudott szerezni. Itt lenne az idő, hogy a BL-ben eddig veretlen, kétszer is döntetlent játszó Maribor mellett a válogatott is sikeres legyen.

Van benne kockázat, de valahogy jobban hiszünk benne, mint abban, hogy az egyébként sokkal jobb és komplexebb játékosállománnyal rendelkező svájciak megtalálják a sikerességhez vezető utat. Nagy dráma lenne Svájcban, ha két kudarccal nyitnának, de még lenne idő utána rendezni a sorokat.

Az orosz válogatott Fabio Capellóval árnyéka volt önmagának a vb-n, nem látjuk, hogy a svédek ellen beindulnának, mert a védelem ugyanolyan, mint a vb-n volt - Berezuckij, Ignasevics -, a középcsatár Kokorin ugyan valamelyest új arc, de a Dinamo Moszkvát sem tudja egyelőre úgy repíteni, hogy az orosz bajnokságban BL-t érő pozícióban legyenek.

A svédek Ausztriában 1-1-gyel indultak, úgy érezzük, most is nyerhetnek. 

2,15-ös a szorzója annak, hogy lesz legalább 3 gól. Megéri próbálkozni, mert Akinfejev kapusra ráadásul mindig lehet számítani egy-két potyával.