A kivérzett törökökön a közönség sem segít

2014.10.10. 16:25

Törökország – Csehország (20.45)

H: 2,25 D: 3,15 V: 2,15

Bulgária – Horvátország (20.45)

H: 3,35 D: 3,15 V 2,15

Wales – Bosznia-Hercegovina (20.45)

H: 3,2 D: 3,2 V: 2,2

Szokatlan még az UEFA új rendszere, hogy hat napra tologatja el a selejtezőket, minket is kizökkentett tegnap, így kettőből semmire voltak csak jók a tippjeink, illetve ha hozzávesszük, hogy még Zlatan Ibrahimovic játékát sem találtuk el, akkor háromból semmi.

Ma is lesz kilenc meccs, ma is megpróbálunk bankot robbantani, ráadásul ma már három tippel.

Horvátország és Bulgária is győzelemmel kezdett a H csoportban, de előbbi Málta elleni, 2-0-s sikere nem volt annyira meggyőző. Idegenben biztosan több kell majd Bulgáriában, ha tartani akarják a győzelmi sorozatot, amire minden esélyük meg is van.

A bolgár válogatottból egyetlen játékos sem játszik az öt legjobb európai ligában, a horvátok viszont tele vannak sztárokkal, elég csak Mario Mandzukicra, Luka Modricra, vagy éppen Ivan Rakiticre gondolni, akik az Atlético-Real-Barcelona-hármasban játszanak. Csak a két középpályás értéke több, mint a teljes bolgár kereté, ami árulkodó adat.

A vendégek ellen csak két dolog szólhat:

  • Dejan Lovren csütörtökön megsérült, így haza kellett küldeniük a válogatottól,
  • illetve hogy a Vaszil Levszki stadionban pokoli hangulat lesz, bár erre azért a horvátok fel tudnak készülni.

A vendég siker 2,15-szörös pénzt ér, pedig elég simának tűnik a horvátok jó szófiai szereplése.

A törökök a saját szempontjukból egy rettenetes 3-0-s vereséggel indították az Eb-selejtezőt, és most azokkal a csehekkel kell majd otthon játszaniuk, akik a vb-harmadik hollandokat is meg tudták lepni 2-1-re, nincsenek tehát irigylésre méltó helyzetben. Az pedig csak tovább rontja a kilátásaikat, hogy több nagyon fontos játékosuk is sérült, így az első számú kapus Volkan Demirel, a két kezdő csatár, Burak Yilmaz és Mustafa Pektemek, a mögöttük előkészítő szerepben játszó Hakan Calhanoglu, míg a védelemből Ömer Toprak eltiltás, a Schalkéban pedig pont a sérülések miatt stabil kezdővé váló, a törököknél pedig bemutatkozásra váró Kaan Ayhan kisebb sérülés miatt hiányzik majd.

A cseh győzelem 3,15-ös oddson van, de ha valaki nem ilyen merész, annak a döntetlen is ugyanígy fizet – ezt is érdemes meggondolni, merthogy a törökök elmúlt 13 meccsén nem volt iksz, ideje tehát egy újnak.

Ami viszont a legbiztosabb tippnek tűnik, az a 2,5-nél több gól a meccsen (2,05-ért): ez a törökök esetében az elmúlt nyolc meccsből heten, a cseheknél pedig ötből négyen bejött volna, lehet tehát a gólokra számítani, főleg, hogy a törököknek mindenképpen a győzelemért kell menniük.

A walesi-bosnyák meccsen inkább a vendégeknek lesz küzdeni valójuk, hiszen Ciprus ellen vereséggel nyitották a selejtezőt a történelmi vb-részvétel után. A hazaiaknál hiányozni fog Aaron Ramsey, ami gond lesz majd számukra, de ott lesz Gareth Bale, aki egyértelműen hazája legjobbja.

A túloldalon a Manchester City-s Edin Dzeko lehet a gólfelelős, hiszen a csatár a legutóbbi négy klubmeccsén betalált, Safet Susic pedig reméli, hogy ez a sor a válogatottban sem szakad meg. Mindketten nagyon gólérzékenyek, a védelmek pedig egyik oldalon sem áthatolhatatlanok, így azzal a nem túl merész tippel, miszerint mindkét csapat szerez majd gólt a meccsen, a végeredménytől függetlenül 1,8-szoros pénzt lehet nyerni.