A 38 éves Totti megveri a Bayernt?

2014.10.21. 13:41

AS Roma – Bayern München, 20.45, Bajnokok Ligája

H: 3,6 D: 3,45 V: 1,95

A BL rangadója jön, már csak amiatt is, mert az olaszok eddig várakozás felett szerepelnek mind a kupasorozatban, mind a bajnokságban.

A Bayern München hat győzelemmel és két döntetlennel vezeti a Bundesligát, a két döntetlent idegenben érte el, a Schalke (1-1) és a Hamburg (0-0) otthonában. A két meccs jelzi, a bajorok idegenben, felállt és szervezett védelemmel szemben nem annyira átütőek, és ezt akár meg is lovagolhatja a Roma, amely csak erősen vitatott körülmények között kapott ki a Juventustól. Így is második a ligában.

Hazai pályán az olasz ligában mind a négy meccsét kapott gól nélkül nyerte meg, ha esetleg a Bayernt is legyőzné így, mondjuk 1-0-ra vagy 2-0-ra 9-szeres pénzt érne a tipp.

De ha csak egy félidőt nyerne a kettőből a Garcia csapata, máris 2,2-szeres a nyeremény, ami igen elgondolkodtató.

Persze lehet, hogy a Bayern pazar játékkal rukkol ki - eddig hatékonyabban nem játszhatott volna a BL-ben mert két góllal szerzett hat pontot -, és beváltja előzetes esélyeit, hiszen a vendéggyőzelem kétszeres pénzt sem ér. Ha 1-0 vagy 2-0 lesz a Bayernnek 4,5-es az odds.

Guardiola egyébként még játszott együtt a 2002-03-as szezonban a klubikon Francesco Tottival négy meccset. A világbajnok olasznak egyébként gratulált a Bayern-főnök Karl-Heinz Rummenigge, hogy ennyi idősen, ilyen jól néz ki, és hogy ilyen remek kondícióban van.

A 38 éves játékos ötször volt kezdő, egyszer sem bírta végig – kétszer volt eredményes -, erre lehet most is készülni, de amíg a pályán lesz, addig jelentős befolyással lehet a meccsre.

Az is nagy kérdés, hogy a Roma a jobb oldalon, mennyire lesz képes támadni a bajorok védelmét, mert a jobb hátvéd Rafinha szélén veszélyes támadásokat alakíthat ki. Az olaszok nagy esélye lehet, hogy Xabi Alonso nehézkességét Pjanic kihasználhatja a pálya közepén.

Mivel eredetileg is ez volt a legerősebb csoport, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha jelentősen összekuszálódna az olaszok várakozás feletti szereplésével.

A csoport állása: 1. Bayern München 6 pont, 2. AS Roma 4, 3. Manchester City 1, CSZKA Moszkva 0.