Egy hét alatt két hole-in-one-t ütött a golfozónő

2014.10.31. 10:25

Elképesztő bravúrt hajtott végre az ázsiai származású, de amerikai születésű Danielle Kang. A 22 éves, San Francisco-i golfozónő két egymás utáni verseny, nyolc nap alatt kétszer ütött hole-in-one-t, azaz egyetlen kísérletből a lyukba talált. Mindkétszer autót kapott bravúrjáért.

A női profi golfosok szervezete, az LPGA ázsiai versenyein előbb Kínában 155 yardról (141,7 méterről) célzott pontosan, amiért egy Buick LaCrosse lett a jutalma.

A héten már Tajvanon zajló versenyen kicsit távolabbról, 158 méterről sem hibázott egyetlen ütésből, ezért egy Audi A6-ost kapott. Idén már harmadszor ismételte meg ezt a bravúrját, áprilisban Hawaii-on volt egy hole-in-one-ja, összesen a nyolcadik ászánál tart karrierje során.

Kangot az egyik legnagyobb amerikai golftehetségnek tartják, már 14 évesen sikeresen vívta meg a US Women's Open selejtezőit, 2011-ben amatőrként szinte mindent megnyert az Egyesült Államokban. 2011. szeptemberében indult az első profi versenyén. 2013-ban lett teljes státuszú tagja az LPGA Tournak. Az elmúlt két évben 460 ezer dollárt nyert profi golfjátékosként. Most már elitkategóriás autója is van.