Egy nap az utánpótlásért

2014.11.12. 09:23

A fiatalok sportjáról és az utánpótlás-nevelésről szervez ismét szakmai konferenciát az utanpotlassport.hu szerkesztősége a Decathlon és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásával.

A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a mostani konferencián a győzelem és a vereség témakörét járják körbe előadók és egy pszichológus segítségével. A serdülőkorból fakadó élettani sajátosságokról maguk a főszereplők beszélnek: az ifjúsági olimpiai bajnok vívó, a tinédzser úszó anyukája, az ifi világbajnokcsapat szövetségi kapitánya, az ifi világbajnok pólós, a sportújságíró-sportapuka és a saját kosársulit működtető hajdani sztárjátékos.

Majd az ifjúsági korból a felnőtt korba való átmenet nehézségei kerülnek terítékre, illetve Fábián László, a MOB sportigazgatója számol be az olimpiai bizottság legfontosabb terveiről és céljairól az utánpótlás-nevelés területén.

Az elsősorban edzőknek, sportvezetőknek és testnevelőtanároknak ajánlott rendezvényt december 3-án tartják a Testnevelési Egyetemen, a részletes tudnivalókat az érdeklődők az utanpotlassport.hu oldalon ismerhetik meg.