Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közel 243 ezren jelentkeztek önkéntesnek

2014.12.18. 09:44

A 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpia és paralimpia szervezői 242 757 jelentkezést regisztráltak a 70 ezer önkéntes helyre. Az olimpiára 45 ezer, a paralimpiára 25 ezer önkéntest várnak.

A jelentkezési határidőt azért tolták ki egy hónappal, december 15-re, mert eredetileg kevesellték a regisztráltak számát. A szervezők bíztak benne, hogy legalább 300 ezren pályáznak a nem fizetős állásokra, de most beismerték, hogy a reményük túlzott volt. Brazíliában nincs hagyománya az önkéntességnek, illetve a jótékonykodásnak, és sokan egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy ingyen dolgozzanak.

Brazília mind a 26 államából, valamint további 192 országból érkezett jelentkezés. Külföldről legtöbben az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából és Nagy-Britanniából pályáztak. A regisztrálók 55 százaléka nő. Az önkéntesek kiválasztása márciusban kezdődik.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kimutatása szerint a 2000-es sydneyi olimpián dolgozó 40 ezer önkéntes közel 60 millió dollár kiadástól kímélte meg az ausztrál rendezőket.