no

32 mp. hátrányból indult, 37-tel nyert

2014.02.11. 17:57
A fehérorosz Darja Domracseva annyira simán nyerte meg a női biatlonosok üldözéses versenyét, hogy az utolsó lövészeténél még az is belefért volna, ha kétszer hibázik. Egyet ugyan rontott, de így is agyonverte a mezőnyt.

Elsőként a sprintversenyen aranyérmes szlovák Kuzmina indult, húszmásodperces előnye volt, ez nagyjából az első lövészete után nem sokkal el is fogyott, az őt üldöző Viluhina, Domracseva és Szemerenko sem hibázott, és egyre közelebb kerültek hozzá. Közülük a fehérorosz Domracseva volt az, aki brutális tempót diktált, és felért az élen haladó szlovákra.

A második lövészetet együtt kezdték meg, Kuzmina egyet rontott, Domracseva viszont hibátlan maradt, átvette a vezetést, és innentől kezdve folyamatosan szakította le a mezőnyt maga mögött, 4,9 kilométernél már fél percet vert az őt üldöző francia Bescond-ra. 

A francia a harmadik lövészetnél esett ki az élmezőnyből, az álló helyzetből nem hibázó Kuzmina vette át a második helyet, ám a norvég Tora Berger és a huszonkilencedikként induló Soukalova is ott volt a nyomában. 

Az utolsó lövészet után Domracseva vezető helyét az sem veszélyeztette, hogy egyet rontott, negyven másodperc fölötti előnye olvadt ugyan, de így is harminchét másodpercet vert a nagyot hajrázó Tora Bergerre. A végére Soukalouvának és Szemerenkónak is elfogyott az ereje, Kuzmina sem tudta tartani a lépést Bergerrel, a bronz nagy meglepetésre a szlovén Teja Gregoriné lett.  

A huszonhét éves Domracsevának volt már egy olimpiai érme, Vancouverben egyéni indításos versenyben szerzett bronzérmet, a szocsi olimpián viszont az első érmet szerezte Fehéroroszországnak. Kuzmina mögött harminckétmásodperces hátrányból kezdett a rajtnál, és csak egyszer hibázott lövészetben. 

Eredmények:

1. DOMRACSEVA 29:30.7 0.0

2. BERGER +37.6

3. GREGORIN  +42.0

4. SOUKALOVA +47.6

5.SZEMERENKO +52.9

6. KUZMINA +58.4

7. VILUHINA +1:02.2

8. OBERHOFER +1:07.1

9. FLATLAND +1:09.5

10. SZEMERENKO  +1:09.6