Miklós tudja, mi kell az olimpiai aranyhoz

2014.02.22. 08:32

A szocsi téli olimpián Miklós Edit sporttörténelmet írt, szuper-óriásműlesiklásban 15., kombinációban 16. lett, lesiklásban pedig hetedik. Erről a helyezésről mondták az osztrákok: superseven, mert ők ugyan négy versenyzővel indultak, de valamennyien a csíkszeredai síző mögött végeztek.

Miklós a MOB-nak nyilatkozva elmondta, sikerül lassan kipihennie magát, volt hokimeccsen is, de nincs megállás, mindössze két napot tölt a jövő héten Magyarországon, utána rögtön repül Svájcba, világkupafutamra. Ha azon jól teljesít, akkor akár a döntőre is meghívhatják, vagyis még egy futam várna rá.

Abszolút kellemes emlékeim fűződnek ehhez az olimpiához” - nyomatékosította sokadszor.

A máricus végén 26 éves sportoló azt is elárulta, mi kell ahhoz, hogy nagy álma, az olimpiai arany is összejöjjön. Erre egyébként edzője, Stark Márton szerint alkalmas.

Chilében és Argentínában kell nyáron felkészülnöm, szükségem lenne még egy állandóan mellettem lévő kondiedzőre és masszőrre is. Az sem ártana, ha egy orvos is mellettem lenne néha.”

Összegekről nem esett szó, de könnyen kiszámítható, hogy tízmilliós nagyságrendről beszélt. A szövetség eddigi költségvetése 140 millió forint körül mozgott, az állami rész azonban csak a tizede.

Lesiklásban mindig csatlakoznak valakihez, ő is ezt tenné. Az osztrákok, mások is profitálhatnának a közös munkából, mert a technikáját tanulmányozhatnák. Értelemszerűen ő is elleshetné, hogyan készülnek a többiek.

A következő négy évre szerencsét, erőt és kitartást kért.