Morgenstern nagy bukásai után is indulna Szocsiban

2014.01.23. 14:56

Súlyos balesete ellenére indulni szeretne a szocsi téli olimpián Thomas Morgenstern, írja az MTI.

A 27 éves, háromszoros olimpiai bajnok síugró sajtótájékoztatóján jelentette be: nem tett le arról, hogy ott legyen Szocsiban, reméli, a február 7-én kezdődő olimpiára megfelelő állapotba tud kerülni. "Ott akarok lenni, nem az éremszerzés lehetősége miatt, hanem szimplán azért, mert az olimpia nagyon különleges".

Az osztrák ugró a tauplitzi sírepülőverseny edzésén két hete szenvedett balesetével kapcsolatban elmondta, egyszer nézte vissza az esetet azért, hogy lássa a hibát, ami az eséshez vezetett, és tanuljon belőle, ám többször nem nézi meg.

"Természetesen gondolkodtam azon, hogy befejezem a pályafutásomat, de nem akarom a karrieremet egy ilyen bukással zárni" - nyilatkozta a 2006-os, torinói játékok egyéni nagysánversenyének győztese.

Morgtenstern a mostani szezonban kétszer is nagyot esett, előbb decemberben Titisee-Neustadtban, majd két hete Tauplitzban. Az első után nyakmerevítővel vitték kórházba, ám gyorsan felépült és eredményesen tért vissza, a második után - amikor a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett - rövid időre az eszméletét is elveszítette, fej- és tüdősérülést szenvedett.

Egy hétig a salzburgi kórházban ápolták, majd a múlt héten egy klagenfurtui rehabilitációs klinikán folytatta lábadozását, már a könnyített edzéseket is megkezdte.