Öngyilkos lett a MOB-alelnök

2015.01.05. 10:26

Sokkolta a sportéletet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökének január eleji halálhíre. A 66 éves Leyrer Richárddal decemberben közölték az orvosok, hogy agydaganata van, ő ezt nem osztotta meg egyetlen családtagjával sem. A gyógykezeléseket nem várta meg, főbe lőtte magát.

A felesége a Blikknek elmondta: büszke a férjére, mert nem hagyta, hogy szenvedjenek a szerettei. Azt is hozzátette, nem tudta volna elviselni a kiszolgáltatottságot. Igazi harcosként szeretett volna megmaradni az emberek emlékezetében.

Leyrer ökölvívóként kezdett, majd kick-boxra váltott, de kipróbálta a karatét is. Jogi diplomát szerzett, megválasztották a kick-box szövetség hazai elnökének is.

Küzdött a ringben, és az életben is. Hősiesen és önfeláldozóan megtett mindent sportága felemelkedéséért, a kiskorú sportolók védelméért éppúgy, mint az ötkarikás játékokon nem szereplő sportágak elismeréséért” - írta közleményében a hazai szövetség.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!