356-3, de kamu a történelmi rögbivereség

2015.02.10. 12:29

Akár a rekordok könyvébe is bekerülhetne az az elsőosztályú rögbimeccs, amelyen a Royal Kituro elnevezésű csapat történelmi, 356-3-as vereséget mért a Soignies-re. A belga meccs azonban elég komolytalan volt.

Úgy kezdődött, hogy nem volt bíró. Sőt, a tartalékbíró is arról értesítette a már pályán melegítő két csapatot, hogy legalább másfél órát késik. A Soignies játékosai és edzői egy darabig türelmesen vártak, majd úgy döntöttek, hogy hazamennek.

Hiba volt, mert később elkezdődött a meccs, és a fenti végeredménnyel be is fejeződött. Ekkor a vendégek 22 játékosából már csak 16-an maradtak. A videón is jól látszik, a Soignies játékosai komoly ellenállást nem fejtettek ki, igaz, egy tolongás után így is sikerült az egyetlen hárompontos akciójukat eredményesen befejezni.

Kamu a történelmi rögbivereség

A körülmények és a szégyen miatt is a Soignies töröltetné az eredményt, amelyről később dönt a belga szövetség. A vereség ellenére a Soignies a harmadik helyen áll, egy ponttal megelőzve a Kiturót.

A 353 pontos különbség egyébként hárommal több, mint az 1984 óta csúcstartó francia meccs, melyen a Vergt 350-0-ra legyőzte a Lavardacot.