Michelisz: Ezt a verziót szerettem volna a legjobban

2015.02.13. 09:23

Bár nem lesz a Honda gyári pilótája Michelisz Norbert, mégis nagyon boldog, ugyanis saját maga dönthetett a jövőjéről, és így az a verzió valósult meg, amit leginkább szeretett volna.

Michelisz erről a WTCC Blognak beszélt a bejelentés után, ahol elárulta, nem szerette volna nehéz helyzetbe hozni a Zengő Motorsportot a csapatváltással, ráadásul a náluk kialakult közeg sokat segít neki abban, hogy a legtöbbet hozza ki magából, ezért itt képzeli el az előrelépést. Ezért még a japánok által kínált, jóval magasabb fizetésre is nemet mondott.

A hondás ajánlatot nem tekinti egyszeri alkalomnak, nem fél attól, hogy ezzel lezárult a gyári csapathoz vezető útja, nem véletlen, hogy egyéves megállapodást kötöttek idénre, 2016-ban ettől még bármi lehet.

norbi es a kocsi 2
Fotó: Zengő Motorsport

Az idei szezon viszont már így is komoly előrelépést jelenthet a Hondával való együttműködés miatt, aminek köszönhetően két területen is sokkal jobb lehetőségeik lesznek: tesztelésben és az alkatrészek biztosításában. A költségvetésbe például hat teszt is bekerült, emellett pedig már kétszer is vezethetett a Honda gyári tesztjein.

„Emellett szorosabb lesz a kapcsolat a Zengő Motorsport és a JAS Motorsport között, így az eddigieknél is hamarabb juthatunk hozzá a legújabb fejlesztésekhez. De ettől még nem lettünk gyári csapat, hiszen az újításokat ugyanúgy meg kell vásárolunk, mint a többieknek” – fejtette ki a 2015-ös megállapodás legfontosabb elemeit.