Nem rendezünk tornász vb-t 2017-ben

2015.03.04. 15:57

Montreál lesz a 2017-es tornász világbajnokság házigazdája, annak ellenére, hogy a magyar pályázatot pozitívan értékelték – derült ki a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) Végrehajtó Bizottságának hivatalos közleményéből. A magyarok az értesítés után úgy határoztak, megpályázzák a 2018-as Európa-bajnokság rendezését.

A FIG Végrehajtó Bizottsága Montreálnak adta a 2017-es világbajnokság rendezési jogát, jóllehet külön kiemelte, hogy milyen kiváló a magyar pályázat, és hogy ilyen nagyvonalú kandidálással, mint a győri, még nem találkozott.

Ugyanakkor Kanada már korábban jelezte vb-rendezési szándékát, illetve a FIG alelnöke, aki egyben a Végrahajtó Bizottság tagja is kanadai. A Magyar Torna Szövetség, Győr városa és a Magyar Olimpiai Bizottság mindent megtett a siker érdekében, Borkai Zsolt MOB-elnök, Győr polgármestere és Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök a MOB nemzetközi igazgatójának kíséretében személyesen járt a Nemzetközi Torna Szövetségnél.

A magyarok ennek ellenére nem csüggednek, megpályázzák a 2018-as Európa-bajnokság rendezési jogát, szintén Győr városával. Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Nagyon megdicsérték a magyar pályázatot, kifejezetten jónak tartották, de sajnos nem mi nyertünk, pedig mindent megtettünk a siker érdekében, személyesen is lobbiztunk a FIG-nél. A pályázat szerintem is kitűnő volt, így nem adjuk fel, Győrrel megpályázzuk a 2018-as Európa-bajnokság rendezési jogát.