Kiszakadt kerékkel indult Michelisz szezonja

2015.03.08. 09:00

Nem is indulhatott volna rosszabbul a szezon Michelisz Norbertnek a túraautó-vb-n (WTCC), ahol az Argentin Nagydíj időmérőjének első mért körén egyszerűen kiszakadt a bal első kereke.

Michelisz ugyan vissza tudott még gurulni a Hondával a boxba, de a 20 perces időmérő végéig esélytelen volt helyrehozni a kocsit a Zengő Motorsport szerelőinek, így feladta a kvalifikációt, és mindkét vasárnapi futamot az utolsó helyről kezdi majd, hacsak az az Hugo Valente nem tud elindulni, akinek a kocsija kigyulladt a szabadedzésen.

A problémát nehezítette az is, hogy nem tudni biztosan, mitől szakadhatott ki a kerék, a Zengőnél mindenesetre anyaghibára gyanakodnak, a futamra viszont mindenképp készen lesznek. „Rettenetesen csalódott vagyok, nehéz erre bármit mondani” – kommentálta az esetet az időmérő után Michelisz.

A kvalifikációt a címvédő és hazai pályán versenyző José María López nyerte a Citroënnel, de a francia márka vitte a négy gyári autójával az első négy helyet: az argentin mögött Muller, Loeb, majd Ma következett, az ötödik pedig a gyári hondás Tiago Monteiro lett, aki egész hétvégén remekül autózott.

A teljesen új építésű Lada Vesta is okozott egy apróbb meglepetést, hiszen Robert Huff megnyerte az időmérő első szakaszát, a végén viszont csak 10-11. helyet tudták megszerezni James Thompsonnal.

Michelisz a 17. helyről indulhat, az Valente-től függ, hogy utolsóként, vagy utolsó előttiként.