Országos sportágválasztó indul diákoknak

2015.04.09. 15:22

A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot indít a sportért felelős államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) együttműködve.

Első lépésként húsz nagyvárosban tartanak majd sportágválasztó rendezvényeket, június 3-ig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen. Ezeken a rendezvényeken a 16 kiemelt sportág, a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselői, szakosztályai tarthatnak bemutatót az iskoláknak, gyerekeknek. Az első állomás Pécsen lesz a jövő hét végén.

Tíz sportág szövetsége vállalta, hogy sporteszközöket is nyújt a programhoz, és az érdeklődő tanintézmények rendelkezésére bocsátja őket.

Simicskó István sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a tervek szerint országos lefedettségű lesz a program, és a lehető legtöbb helyszínre eljut.

Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára szerint modellértékű kezdeményezés a Sport legyen a Tied! program. A sportoláshoz, mint mondta, a helyszín - a tornaterem, a pálya - nem elég, a szükséges eszközök is kellenek, és az azok használatához elengedhetetlen tudást is biztosítani kell, márpedig ez a komplex program mindezt együtt kívánja nyújtani. Hangsúlyozta, a köznevelés számára is fontos a kezdeményezés, mivel szerinte a jó sportoló jó tanulmányi eredményekre is képes. (MTI)