Továbbra is az MTVA csatornáin láthatóak a DTM futamai

2015.04.14. 11:40

A továbbiakban is a közmédia csatornáin lesznek láthatóak a német túraautó-bajnokság (DTM) futamai, mivel a sorozat magyarországi, kizárólagos közvetítési jogait tavaly három évre vásárolta meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely az előző szezonban élőben közvetítette a versenyeket.

Az MTVA keddi közleményében Szujó Zoltán, a sportfőszerkesztőség vezetője és a Forma-1-es versenyek kommentátora jelezte, a Mercedes, az Audi és a BMW által gyártott, közel 500 lóerős autók részvételével zajló német sorozat a világ egyik legerősebb túraautó-bajnoksága.

"A mezőnyben ezúttal is ott lesznek a Forma-1-ből jól ismert pilóták, Paul di Resta vagy Timo Glock. A sorozat elfogadottságát jól jelzi, hogy idén a Manor Marussia autóját az a Roberto Merhi vezeti a Forma-1-ben, aki korábban két éven át edződött a DTM-ben" - tette hozzá Szujó Zoltán.

A 2015-ös idényben - a közszolgálati sportcsatorna nyári indulásáig - vasárnaponként láthatnak összefoglalókat a futamokról a Duna tv-csatornán, nyártól pedig az M4 Sporton élőben izgulhatják végig a rajongók az időmérő edzéseket és a futamokat.

Az idén versenyhétvégénként két futamot rendeznek, egyet szombaton, egyet vasárnap. A sorozat május első hétvégéjén a Hockenheimringen indul, majd a Lausitzring, a Norisring, Zandvoort, Spielberg, a Moscow Raceway, Oschersleben és a Nürburgring következik, a szezonzáró viadalokra pedig október közepén ismét a Hockenheimringen kerül sor.