Gyárfás
18 °C
35 °C

NOB-elnök: Magyarország erős pályázó lehet a 2024-es olimpiára

2015.04.21. 11:04

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke úgy véli, Budapest és Magyarország minden szempontból erős pályázó lehet a 2024-es olimpia megrendezésére, írja a MOB honlapja.

„Magyarország az utóbbi években nagyot lépett előre a sportinfrastruktúra terén, sok meglévő létesítményt lehetne bevonni a pályázatba. A sport fontos szerepet játszik az oktatásukban, emellett a magyar emberek imádják a sportot és a sportolókat. Magyarországnak mindene megvan ahhoz, hogy erős pályázatot rakjon össze” – fogalmazott a NOB első embere a svájci Lausanne-ban a Telesportnak.

Budapest tapasztalt rendező, és pozícióit csak tovább erősíti a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése. Bach megemlítette, vívóként maga is versenyzett Budapesten, méghozzá világbajnokságon, és bár nem szerepelt a legsikeresebben, kellemes élményekkel tért haza.

Magyarország kiváló eredményeket tud felmutatni az olimpiákról, Bach úgy tartja, ez szimpátiát kelthet a NOB-tagok körében.

Az olimpiai mozgalom vezetője örül annak, hogy az Agenda 2020 nyomán jelentősen bővült azon városok köre, melyek eséllyel szállhatnak harcba a rendezési jogért, és úgy véli, a reformok Budapestet is helyzetbe hozhatják. „Fontos a sokszínűség, az, hogy nyitottabbak legyünk. Az olimpia nem lehet húsz ország kiváltásága”.