Fogy az aranyunk, hol végzünk a riói olimpián?

2015.08.14. 10:12

A sportstatisztikával foglalkozó Infostrada Sports minden hónapban előrejelzést készít arról, hogyan szerepelhetnek majd a különböző országok a 2016-os riói olimpián. Az augusztusi riport szerint is – ebben túl nagy meglepetés nincs – , az Egyesült Államok nyeri az éremtáblázatot. Magyarország már nincs az első tízben.

Az Infostrada szerint az USA 99 érmet szerez majd, 46 arannyal, 20 ezüsttel és 33 bronzzal magasan veri majd a második Kínát (31-27-14). A harmadik helyre az oroszokat tették 75 éremmel (22-24-29).

Az első tízbe az olimpián rendre jól teljesítő nemzeteket várnak, Németország, Franciaország, Ausztrália, Nagy-Britannia helye szinte megkérdőjelezhetetlen, de Japán, Új-Zéland és Brazília is bekerült. Utóbbi sem akkora meglepetés, a rendezők mindig kiugróan jól szerepelnek saját olimpiájukon.

Magyarország márciusban még az első tízben volt, 17 érmet, közte 10 aranyat jósoltak neki. A legutolsó jelentés szerint Magyarország már csak 15 érmet szerez, amiből 7 lesz arany, 4-4 pedig ezüst és bronz.

A következő riportban minden bizonnyal előrébb lép Magyarország, mert az augusztus 5-én megjelent statisztikában értelemszerűen nem vehették figyelembe a kazanyi úszó-világbajnokság sikereit, ahol a magyarok kilenc érmet szereztek az uszodában.  

A londoni olimpián Magyarország a kilencedik lett az éremtáblázaton, 8 arany, 4 ezüst és 6 bronz volt a csapat teljesítménye.

Mit gondol, benne leszünk az első tízben?