Jenő
-2 °C
6 °C

Világbajnok lett a vitorlázó Érdi Mária

2015.08.21. 09:37
Júliusi, ifjúsági Európa-bajnoki címe után a Laser Radial női olimpiai hajóosztály korosztályos világbajnokságán is győzött Érdi Mária. A kanadai Kingstonban megrendezett vb-n az U19-es lányok mezőnyében 22 nemzet 53 versenyzője indult, a 17 éves magyar vitorlázó végig vezetve lett aranyérmes.

A Tihanyi Hajós Egylet színeiben induló tehetség a kanadai vb-n két futamgyőzelemmel kezdett, összesen pedig a tíz futamból hatot nyert meg, mögötte  az uruguayi Moreira és a lengyel Kwasna végzett a második és harmadik helyen.

Érdi Mária a kingstoni vb-arannyal továbbra is elmondhatja magáról, hogy eddigi pályafutása minden utánpótlás-világversenyéről éremmel térhetett haza: 2013 óta összesen kilenc korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett.

Idei legnagyobb célja ugyanakkor az, hogy a felnőttek között is megpróbáljon kvótát szerezni a jövő évi riói olimpiára, amelyre a novemberi, ománi világbajnokságon lesz lehetősége.  

Érdi 2013 óta 9 utánpótlás korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett 

2015

-  Laser Radial U19 Eb: 1.
-  
Laser Radial U19 vb: 1.

2014

-          Byte vb: 3.

-          Byte Eb: 2.

-          Laser Radial U17 Eb: 3.

-          Laser Radial U17 vb: 1.

-          Laser Radial U19 vb: 2.

2013

-          Byte vb: 1.

-          Byte Eb: 2.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?