A veretlen csodagyereket is lebirkózná a magyar zászlóvivő

2015.06.11. 21:13

A pénteken kezdődő bakui első Európa Játékokon Veréb István viszi a magyar zászlót. A 86 kilós birkózó világ- és Európa-bajnokságon már volt bronzérmes. A birkózók ügyvezetője, Bacsa Péter azt mondta róla, reméli, a csapatot is a vállán viszi.

„Nagy ajándékot kaptam az élettől, olyat, amilyet még soha. Ilyen egyszer van az ember életében, hogy az országát vezetheti egy nagy eseményen. Büszke rám a családom, hogy én mehetek elöl, de szeretném, ha még büszkébbek lennének, és egy éremmel térnék haza, amire meg is van az esélyem, ha egy közepes sorsolást kapok. Nem zavar, inkább inspirál, hogy mások is jó szereplést várnak tőlem. Az legyen a legnagyobb baj, hogy számítanak rám” – mondta az Indexnek a versenyző.

A sportágában egyébként ez a verseny komolyabb színvonalú, mint egy átlagos Európa-bajnokság. Vannak ugyanis olyanok, akik ha csak egy szimpla Eb lett volna, el sem indulnak, így azonban meggondolták magukat. Hiszen mégiscsak történelmi eseményen szerepelhetnek.

Veréb már szerdától Bakuban tartózkodik, még egy kis súlyfelesleg lesz rajta a megnyitón, de az öt kiló pluszt pár edzéssel simán le fogja tudni adni.

Az ő súlycsoportjában szerepel egyébként a jelenlegi birkózás egyik legnagyobb tehetsége, a még mindig csak 18 éves Abdulrasid Szadulajev. Már tavaly Eb-t és vb-t nyert a Mahacskalában született sportoló, aki az eddigi nyilvántartások szerint nemzetközi versenyen még veretlen.

„Kétszer legyőzött eddig, de miért ne vághatnék most neki vissza? Volt egy másik csodagyerek is ebben a súlycsoportban, a grúz Margisasvili, aztán őt elég sokan megverték az elmúlt években. Miért ne lehetnék én az első, aki elcsípi Szadulajevet? Ha pihentebb leszek, ha előtte nincsenek olyan durva meccseim, akkor biztosan meg fogom szorítani őt" – összegzett a 27 éves Veréb.