Újabb magyar arany az Európa Játékokon

2015.06.16. 17:56

A birkózó Barka Emese aranyérmet nyert a nők 58 kilogrammos súlycsoportjában a Bakuban zajló Európa Játékokon.

Az MTI tudósítása szerint két éve világbajnoki bronzérmes sportoló

  • a nyolcaddöntőben könnyedén verte a norvég Grace Bullent, ugyanis 11-4-es vezetésénél tusgyőzelmet aratott.
  • A legjobb nyolc között az oroszok Európa-bajnoka, Valerija Koblova sérülés miatt nem állt ki ellene, így a 25 éves magyarnak a döntőbe jutásért kellett legközelebb meccselnie, és az Eb-ezüstérmes azeri Irina Netrebát 5-2-re verte.
  • A döntőben az Eb-bronzérmes ukrán Tatjana Lavrencsukkal találkozott: az első menetben 1-0-s előnyre tett szert, majd a másodikban ezt 3-0-ra a növelte. A hajrában riválisa mindent megpróbált az egyenlítésért, de csak felzárkózni tudott 3-2-re, mert Barka kiválóan védekezett az utolsó másodpercekben.

"A döntőben fontos volt kontrollálnom az ellenfelet, s bár sajnos nem sikerült befejeznem a támadásaimat, ezzel együtt győztem. Ugyanakkor van még javítanivalóm a technikámon" - mondta Barka, aki kedden már a negyedik magyar aranyérmet nyerte. 

A magyar küldöttség így már hat aranyéremnél jár, hétfőn a Szabó Gabriella, Kozák, Kárász, Vad összeállítású női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer, Szalai férfi kajakpáros pedig 1000-en győzött, míg a birkózók között Sastin Marianna a 60 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre