Piroska
-2 °C
5 °C

Miskolczi Julianna és Tátrai Miklós olimpiai kvótát szerzett a sportlövő Eb-n

2016.02.26. 20:06

Tátrai Miklós bejutott a férfi pisztolyosok döntőjébe, amivel olimpiai kvótát szerzett pénteken a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon. A BHSE sportolója a 60 lövéses alapversenyt 579 körrel zárta, amivel összesítésben a hetedik helyen zárt, és biztosította helyét a fináléban. A döntőbe kerülés önmagában még nem jelentett volna riói kvalifikációt a számára, ám mivel a legjobb nyolc között rajta kívül csak két pisztolyos nem biztosította még korábban helyét az idei nyári játékokon, a végül ötödik Tátrai olimpiai helye biztossá vált.

Miskolczi Julianna hetedik helyen végzett, ezzel ő is olimpiai kvótát szerzett a győri tízméteres sportlövő Európa-bajnokságon. A 32 éves komáromi versenyző az alapversenyt megnyerve biztosította helyét a legjobb nyolcban, melyben rajta kívül még három olyan versenyző volt, aki nem szerzett korábban riói kvalifikációt. A döntőben Miskolczi nem lőtt ugyan kiemelkedően, ám a hozzá hasonlóan kvóta nélküli szlovén Ziva Dvorsakot megelőzte, és mivel a számban három kvótát osztottak a mostani Eb-n, ebből az egyik Miskolczi Juliannáé lett, számol be az MTI.

„Nagyon nehéz verseny volt. Az alapverseny során éreztem, hogy jól ment, ám egészen a 35. lövésig nem néztem meg, hogy állok. Akkor azonban már egyértelmű volt, hogy 416-nál nem lehet rosszabb, ezért az utolsó öt sorozatot még jobban akartam lőni” - nyilatkozta az MTI-nek Miskolczi Julianna. - „A fináléban elmondhatatlanul izgultam, a hatodik lövés után muszáj volt jókat lőnöm, mert tudtam, ha nem sikerül, akkor vége. Sikerült, egyedül azt sajnálom, hogy a szlovén lány volt az, aki lemaradt a kvótáról, mert vele nagyon jóban vagyunk. A kvóta megszerzése után kiment belőlem az óriási feszültség, a lövéseim viszont éppen ezért nem sikerültek ezután. Most egy hét pihenő, aztán nagyon kemény munka kezdődik Rióra.”

A finálét végül a szerb Andrea Arsovic nyerte meg, a norvég Malin Westerheim és Lüstenberger előtt.