Elkészült a budapesti olimpiai pályázat logója

2016.04.14. 11:11

Los Angeles, Róma és Párizs mellett Budapest a negyedik pályázó a 2024-es olimpiára. A pályázati anyagban ugyanakkor még nem szerepelt a budapesti olimpia logója, azt csak most hozták nyilvánosságra.

A Sky Sportson és a Facebookon megjelent képek alapján a jelölt városok pályázati logói.
A Sky Sportson és a Facebookon megjelent képek alapján a jelölt városok pályázati logói.

Amikor be kellett adni a dokumentumokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a koronás címer helyettesítette az emblémát. Mostantól azonban már van: a Graphasel stúdió készítette, újraértelmezve az öt karikát.

A logót a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Tarlós István főpolgármester valamint Fürjes Balázs kormánybiztos csütörtök délelőtt, a Helló, Budapest! fesztivál keretében mutatta be. Bár a pályaművekre lehetett szavazni, végül nem a közönség, hanem egy szakmai zsűri döntött.

A fesztivált azért most tartják, mert április 11-én volt 120 éve, hogy az úszó Hajós Alfréd megnyerte az első magyar olimpiai aranyérmet.

Tetszik?

Hogy melyik város lesz a rendező, arról jövő szeptemberben, Limában szavaz a NOB közgyűlése.

Az idei olimpiát Rio de Janeiro rendezi, 2020-ban Tokió a helyszín, így a sportesemény 2024-ben akár vissza is térhet Európába. Párizst tekintik favoritnak, mert 1924-ben is rendező volt, és száz év után térhetne vissza az olimpia a francia fővárosba. 

Ha pedig arra kíváncsi, milyen film készült a magyar fővárosról, akkor azt megmutatjuk.