Árpád
-2 °C
4 °C

A budapesti triatlonon betegedett le egy magyar olimpikon

2016.08.03. 16:11

Tóth Tamás, a riói olimpián induló triatlonista azt állítja, hogy a hétvégén, az Ironman 70.3 Budapest nevű versenyen a Duna vizétől betegedett meg. A szervezők ivópróbával próbálták bizonyítani, hogy nincs baj a Lágymányosi-öböl vízminőségével, alkalmas sportolásra.

Kedden az Index is megírta, hogy a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szerint hétvégén fürdésre és sportolásra is alkalmatlan volt a Duna vize, ezért arra kérték a budapesti verseny szervezőit, hogy vasárnap töröljék az úszószámot, és értesítsék a szombati résztvevőket, hogy a szennyezett víztől betegek lehetnek. A rendezők szerint viszont jó volt a víz minősége. Bővebben itt olvashat erről.

A szerkesztőségünkbe az olimpikon Tóth Tamás juttatott el levelet, azt írta, hogy a víztől lett beteg, amikor váltótagként úszott. „Küzdöttem a versenyen, ahogy szoktam, és küzdöttem utána szombaton és vasárnap hányással, hasmenéssel. Tapasztalt sportolóként meg tudom különböztetni egy versenynél a terheléssel járó egészségügyi tüneteket, az attól eltérőtől."

Tóth elvárta volna a szervezőktől, hogy akár utólagosan is tájékoztassák, milyen vízben úszott. „És nem, egyáltalán nem vicces fertőzött vizet iszogatni, én ezen nem igazán tudok nevetni" – írta a triatlonista arra utalva, hogy a verseny két főszervezője, Kropkó Péter és Csomor Tamás az öböl vízéből merítettek poharukba, amit egy videón meg is örökítettek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?