Oszkár
20 °C
29 °C

Hetvenkilenc oldalon, hogy mit kell tudni Brazíliáról

2016.08.05. 23:29 Módosítva: 2016.08.06. 07:51

A brazil kormány hetvenkilenc oldalas tájékoztatót tett közzé, szándékuk szerint ezzel is megkönnyítve az eligazodást és tájékozódást azoknak, akik Rióba utaznak az olimpiára. 

A szombaton kezdődő esemény zömét Rióban rendezik, de női és férfi labdarúgó mérkőzéseket további öt városban – Belo Horizonte, Brazíliaváros, Manaus, Salvador és Sao Paulo – is rendeznek.

Az útmutató segítséget nyújt a közlekedésben és a sürgősségi szolgáltatásokban, információt ad a repterekről, stadionokról, sportlétesítményekről, a turizmusról, valamint azokról a mobiltelefonokra és tabletekre letölthető hasznos alkalmazásokról, melyek segíthetik a turistákat, szurkolókat.

A tájékoztató továbbá összefoglalja a olimpiáról is a legfontosabb tudnivalókat.

  • 206 ország érkezik, hogy 42 sportágban csapjanak össze, köztük idén először szerepel a rögbi és a golf.
  • 2102 érmet osztanak ki
  • 45 ezer önkéntes segít majd a versenyek lebonyolításában. 

A szervezők 3-500 ezer turistát várnak a helyszínre, akikre 47 ezer biztonsági ügynök, továbbá 41 ezer katona fog vigyázni.

Kiderül az is, hogy az idegenforgalmi szektorban dolgozók közül, 9 ezer embert specifikusan arra készítettek fel, hogy megfelelően tudjanak bánni a szurkolókkal.

Érdekes, hogy a tájékoztató gyakorlatilag mindent bemutat Brazíliáról, így felhívja a figyelmet, hogy az országnak négy időzónája van, és elmagyarázza, hogyan lehet nemzetközi hívásokat lefolytatni, viszont az embereket érintő lehetséges veszélyekről, mint a zikavírus vagy a rendkívül magas bűzözési ráta, egy szó sem esik.

A teljes, angol nyelvű útmutatót ITT tekintheti meg.