Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetvenkilenc oldalon, hogy mit kell tudni Brazíliáról

2016.08.05. 23:29 Módosítva: 2016-08-06 07:51:39

A brazil kormány hetvenkilenc oldalas tájékoztatót tett közzé, szándékuk szerint ezzel is megkönnyítve az eligazodást és tájékozódást azoknak, akik Rióba utaznak az olimpiára. 

A szombaton kezdődő esemény zömét Rióban rendezik, de női és férfi labdarúgó mérkőzéseket további öt városban – Belo Horizonte, Brazíliaváros, Manaus, Salvador és Sao Paulo – is rendeznek.

Az útmutató segítséget nyújt a közlekedésben és a sürgősségi szolgáltatásokban, információt ad a repterekről, stadionokról, sportlétesítményekről, a turizmusról, valamint azokról a mobiltelefonokra és tabletekre letölthető hasznos alkalmazásokról, melyek segíthetik a turistákat, szurkolókat.

A tájékoztató továbbá összefoglalja a olimpiáról is a legfontosabb tudnivalókat.

  • 206 ország érkezik, hogy 42 sportágban csapjanak össze, köztük idén először szerepel a rögbi és a golf.
  • 2102 érmet osztanak ki
  • 45 ezer önkéntes segít majd a versenyek lebonyolításában. 

A szervezők 3-500 ezer turistát várnak a helyszínre, akikre 47 ezer biztonsági ügynök, továbbá 41 ezer katona fog vigyázni.

Kiderül az is, hogy az idegenforgalmi szektorban dolgozók közül, 9 ezer embert specifikusan arra készítettek fel, hogy megfelelően tudjanak bánni a szurkolókkal.

Érdekes, hogy a tájékoztató gyakorlatilag mindent bemutat Brazíliáról, így felhívja a figyelmet, hogy az országnak négy időzónája van, és elmagyarázza, hogyan lehet nemzetközi hívásokat lefolytatni, viszont az embereket érintő lehetséges veszélyekről, mint a zikavírus vagy a rendkívül magas bűzözési ráta, egy szó sem esik.

A teljes, angol nyelvű útmutatót ITT tekintheti meg.