A Chelsea fizetett a szexuális zaklatás áldozatának, hogy hallgasson

2016.12.02. 09:51

Az angol rendőrség közölte, már 350 ember jelentkezett náluk, hogy fiatalkorukban szexuális zaklatás áldozatai lettek futballistaként, de a hatóság arra számít, hogy ez a szám még jelentősen növekedni fog a két hete kirobbant botrány miatt. A bejelentések alapján az angol futball összes szintjén történhettek zaklatások. 

Az egyik áldozat, a korábbi Chelsea-játékos Gary Johnson azt állítja, hogy a londoni klub ötvenezer fonttal fizette le, hogy hallgasson arról, hogy az egyik vezető játékos-megfigyelő, Eddie Heath zaklatta őt korábban. 

"Megkértek, hogy írjak alá egy hallgatási nyilatkozatot, de hányan kerülhettek még hasonló helyzetbe? Simán fizethettek másoknak is a hallgatásukért. Csak reménykedni tudok, hogy a klubok nem tudják titokban tartani ezt" - idézi a Guardian Johnsont. 

A Chelsea közleményt adott ki az ügyben, ebben az áll, hogy felkértek egy ügyvédi irodát, hogy vizsgálja ki a hetvenes években történteket, és felvették a kapcsolatot az angol szövetséggel is, hogy minden részletre kiterjedő nyomozást folytathassanak. 

Az angol szövetség annyit reagált, hogy bármelyik klub, amely el akarja titkolni a történteket, hogy védje magát, azt nagyon meg fogják büntetni.