Árpád
-2 °C
4 °C

Pálya nélkül maradhatnak Rióban a bringások

2016.06.01. 10:35

Csődöt jelentett hétfőn a riói székhelyű Tecnosolo cég, amely felépítette volna az olimpiai pályakerékpáros versenyek helyszínéül szolgáló Velodromot, így a város önkormányzata elvette tőlük a kivitelezést nagyjából 65 nappal az olimpia kezdete előtt. A projekt befejezését egy másik cégre bízták, de a város szerint ez nem befolyásolja sem a helyszín várható minőségét, sem a befejezés időpontját.

Aggodalomra ad viszont okot, hogy a Velodrom egyelőre csak 88 százalékban készült el, és már két tesztversenyt is törölni kellett, az egyiket márciusban, a másikat áprilisban. Sőt, jelen állás szerint nem tudják majd éles eseménnyel kipróbálni az olimpia előtt, vagyis rögtön az olimpikonok használják majd először, ami egyáltalán nem ideális.

A UCI, vagyis a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke, Brian Cookson alig egy hete emelte ki, hogy igen nagy gondok vannak a Velodrom építésével, ezeken csak tovább ront az építő Tecnosolo csődhelyzete.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?