Hufnágel lesz a kajaknégyes vezére Rióban

2016.07.14. 18:58

A Hufnágel Tibor, Somorácz Tamás, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású egység nyerte a férfi kajaknégyesek csütörtöki versenyét, egyben olimpiai válogatóját a kajak-kenu országos bajnokságon, Szolnokon. Erről az MTI tudósított.

Az ebben a számban kiírt első válogatón is ez a hajó győzött júniusban azzal a különbséggel, hogy akkor Somorácz helyén még Dombvári Bence ült.

Később ez a négyes csupán a hetedik helyen végzett a moszkvai Európa-bajnokságon, ezért döntött úgy a szövetség szakvezetése, hogy új válogatót ír ki Rióra.

Aztán kiderült, hogy Dombvári június 9-én, az első válogató napján pozitív doppingmintát adott - a szervezetében a stanazolol nevű anabolikus szteroidra bukkantak -, így immár nélküle állt fel, és nyert ismét az egység. 

A második helyen ezúttal is a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette hajó végzett - ebben a négyesben is volt egy változás, nevezetesen az, hogy Tóth Dávid helyére Szalai Tamás került. 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség korábbi közlése szerint a férfi kajak szakág végleges olimpiai csapatának összetételére Storcz Botond vezetőedző a mostani négyes válogató eredményei alapján fog javaslatot tenni. A javaslattal kapcsolatban az MKKSZ elnöksége hétfőn hozza meg végleges döntését.

A négyesből kell kialakítania egy párost, akik ezer méteren versenyezhetnek. Hufnágel Dombvárival ígéretes párost alkotott, Duisburgban fontos győzelmet értek el idén májusban. Most egy másik párral kell versenyeznie, Ceiner Benjáminnal, akivel korábban ült már egy hajóban.

Kammerernek a hatodik olimpiája nem jött össze. Másfél másodperccel kaptak ki, ez nagyon sok.

  • 1. Hufnágel Tibor, Somorácz Tamás, Ceiner Benjámin, Kugler Attila (BHSE, ASE, BHSE, Vasas) 2:54.186 
  • 2. Kammerer Zoltán, Szalai Tamás, Pauman Dániel, Kulifai Tamás (Graboplast Győr, Vasas) 2:55.546 
  • 3. Ilyés Róbert, Noé Bálint, Nádas Bence, Koleszár Mátyás (BHSE, EDF Démász Szeged) 2:56.599