Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C

Vízen parkoló luxushotelben laknak az amerikai kosarasok Rióban

GettyImages-456137616
2016.08.02. 12:18

Nem az olimpiai faluban, de még csak nem is egy külön szállodában, hanem egy bérelt luxushajón laknak majd az amerikai kosarasok a riói olimpia alatt. Ennek két oka van: egyrészt így szeretnék a női és férfi kosarasok biztonságát garantálni, másrészt sem az olimpiai falu, sem a legtöbb szálloda nem rendelkezik akkora ágyakkal, amekkora az akár 213 cm magas játékosoknak megfelelő lenne.

A kosarasok számára kibérelt hajó, a Silver Cloud nem túl nagy, 296 férőhelyes, 21,5 méter magas és 157 méter hosszú. Már persze ahhoz képest nem túl nagy, mint amit Athénban használtak: akkor a Queen Mary 2-t bérelték ki az amerikai sportolóknak. Az volt akkor a világ leghosszabb utasszállító hajója, de ma is csak az Oasis osztályhoz tartozó négy hajó előzi meg méretben.

Az amerikai kosarasok egyébként az 1992-es barcelonai olimpia óta nem az olimpiai faluban laknak, akkor a legendás Dream Team biztonsága miatt kellett más helyszín után nézniük, ez a szokás pedig megmaradt azóta is.

A Silver Cloud mellett egy nagyobb hajó is a riói kikötőben áll majd az olimpia alatt. A Getawayen az úgynevezett olimpiai család, vagyis a VIP-vendégek, szponzori meghívottak és a NOB, illetve a sportszervezetek képviselői laknak majd.