Szász: Kicsit pihenek, és felpörgök az éremért

2016.08.06. 19:42 Módosítva: 2016.08.06. 19:45

„Egész jól megy a vívás. Az elődöntőbe jutás teljesen zökkenőmentes volt, mindenki nyugodtan nézhette. De még két kemény meccs vár rám. Éremért jöttem, és éremmel is szeretnék távozni” – jelentette ki határozottan a harmadik olimpiáján szereplő Szász Emese. A párbajtőröző Rióban az első nap éremközelbe került.

Az elődöntő magyar idő szerint fél 10-től jön. Szász Emese addig igyekszik pihenni egy kicsit, majd újra felpörögni.

Magabiztosságának titkáról, azt mondta, hogy az elmúlt időszak alapot adott erre. „Mindent megtettem, hogy ez az olimpia jól sikerüljön. Nagyon jól ment a felkészülés, sérülésmentesen zajlott, így ez az időszak megalapozta, hogy ide érmes reményekkel jöjjek.”

Első asszójában azt az észt Beljajevát verte, akivel szemben jó a mérlege, de a három évvel ezelőtti világbajnokságon elveszítette vele szemben az elődöntőt, így bronzérmes lett.

Az észt azt a versenyt megnyerte.

  • Most a hatodik kiemelt Szász 15-11-re nyert – az elején idegesen kezdett, de 1-4-ről már magabiztos vívott -, így a következő körben már a koreai Kang volt az ellenfele, és őt is ugyanilyen arányban múlta felül.
  • A negyeddöntőben a japán Szato Nozomi semmilyen gondot nem okozott neki, 15-4-re lépett át rajta. 
  • A japán az orosz olimpiai bajnok Semjakina ellen volt jobb egy körrel korábban, ami csak növelte a siker értékét.

Az elődöntőben a 24 éves francia Lauren Rembi vár rá, aki csapatban volt már vb-ezüstérmes, de más nagy eredménye nincs, 2014-ből ugyanakkor van egy jó eredménye, ami a városhoz köthető, egyetlen Világkupa-sikerét itt érte el.

Szásznak eddig a vb-második hely az egyéni legjobbja 2010-ből, akkoriban vezette a világranglistát is.