Árpád
-2 °C
4 °C

Hosszú: Nem tudok nagy szavakat mondani

2016.08.07. 18:41

Élete legboldogabb napja után, miután szédületes világcsúccsal olimpiai bajnok lett 400 vegyesen, Hosszú Katinka sokat nem pihenhetett, mert vasárnap már a 100 hát előfutama várt rá.

Az ausztrál világcsúcstartó Emily Seebohm mellé került az ötös pályára, nagy versenyt is vívott vele, és végül 14 századdal maradt el tőle: 59,13-at úszott.

Ezzel holtversenyben a negyedik helyen került be a magyar idő szerint hajnalban kezdődő elődöntőbe.

„A továbbjutás volt most a legfontosabb, mert fél négykor kerültem ágyba. Nem esett jól ez az úszás, de ez a szám is ugyanolyan fontos, mint mindegyik más. Voltam doppingvizsgálaton, sokáig tartott a sajtótájékoztató, vagyis a mindenkori program" - magyarázta.

Nem ünnepelt külön, ilyenkor nem lehet, mert sem ereje, sem ideje nem lenne rá.

"Mindenki azt kérdezi tőlem, milyen olimpiai bajnokként ébredni, milyen most a víz. De nem tudok nagy szavakat mondani, ugyanolyan. Azt hittem még a döntő előtt, ha meglesz az arany, pláne, ha így lesz meg, akkor nem fogok tudni aludni az izgatottságtól, forgolódom csak, ennek ellenére inkább nyugodtságot éreztem, és jól aludtam. Kell is a pihenés, mert kell még az erő a folytatásra, vannak még feladatok előttem."

Hosszú a 100 hát mellett 200 vegyesen és 200 pillangón is úszik, zárásként pedig 200 háton versenyez, Egerszegi Krisztina számában. Vegyesen abszolút favorit, a többi távon is csatában lehet az érmekért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?