Nagyképűség azt mondani, hogy mindig verni fogom Phelpset

2016.08.08. 19:20

Kenderesi Tamás 1:54,73-as idejével, kerek egy másodperccel verte Michael Phelpset a 200 pillangó előfutamában, és az elődöntőbe elsőként jutott tovább. A világbajnok Cseh László a második, Chad Le Clos egyelőre a harmadik.

Kenderesi a tavalyi vb-re nem utazott betegsége miatt, az idei Eb-n Cseh mögött második lett.

"Életem legjobbja, pedig nem éreztem annak, belülről egy jó 1:56-os úszás volt, ehhez képest csak néztem, hogy milyen jó idő lett. Nem így terveztem, de ha már ott volt mellettem Michael Phelps, gondoltam, miért ne verhetném meg most? Odaléptem, bejött.”

Tudatosította, nincs nagy jelentősége ennek a részsikernek, mert az lenne az érdekes, ha Phelps most erősen úszott volna.

„Nagyképűség lenne azt mondani, hogy ez mindig így lesz. Mármint, hogy Phelps előtt leszek, ő pedig szokjon hozzá ehhez. Este kiderül, mi lesz, megint egymás mellett leszünk. Azt azonban remélem, bennem is maradt még az esti elődöntőre. Nem érzem azt, hogy kiadtam volna mindent, más kérdés, hogy nem szeretnék úgy járni, mint a londoni Eb-n. Akkor is volt egy hasonló előfutam, remek volt, nem éreztem fárasztónak, viszont a délutáni ébredés után már minden porcikám jelezte, hogy de igen, ez erős volt, és ez picit vissza is ütött. Ettől még ugyanúgy éremről álmodok, de tudom, már a döntőhöz is óriási erőre és tempóra lesz szükség. Nem kizárt, hogy még egy másodperccel jobb időt kell úsznom."

Cseh László is elégedett volt azzal, amit reggel kihozott magából, még ha Rióban már majdnem délután két óra is volt.

"Elég volt ennyi elsőre, sok energiát nem öltem bele, mert az már a kazanyi vébén is érződött, hogy nagyon jót úsztam az előfutamban, aztán a középdöntőben, de a fináléban azért még elkelt volna egy kis plusz energia, az aranytól függetlenül. Jobban be akarom osztani az erőmet, és amúgy is érződött, hogy itt azért elég sokan fürödtek. Este nagyon észnél kell lenni. Csak az utolsó ötvenet nyomtam meg, hogy lássam, mire vagyok képes, úgyhogy ez így pont jó volt."

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott tovább 200 vegyesen, Jakabos Zsuzsa a kilencedik, úgy érzi, tud még javulni, és ha így lesz, akkor folytathatja a döntőben. Sajnálta, hogy a 400 vegyest nem ilyen erősen nyomta végig, és akkor nem jutott a fináléba.