Olivér
5 °C
8 °C

Sidi Péter ötödik lett a légpuska 10 méteres számában

2016.08.08. 17:24

A világcsúcstartó Sidi Péter nagy hajrával és a hatodik legjobb eredménnyel jutott be a légpuska 10 méteres számában olimpiai nyolcas döntőbe. 

Ott jól is kezdett, mert három lövés után holtversenyben az élen állt ukrán ellenfelével, aztán minimális előnnyel, de az első helyen volt: hat kör után 61,7 körrel vezetett. Ezután viszont két gyengébb lövés jött, és rögtön a hetedik helyre csúszott vissza nyolc lövés után, közben az ukrán Carkov búcsúzott elsőként. 

Sidi egy 10,6-os lövéssel javított, és a folytatásban felkapaszkodott az ötödik helyre, a horvát Corsa búcsúzott következőként. A bennmaradásért harcolt, a mindent eldöntő lövés előtt fél kör előnye volt, és mivel a fehérorosz Csarhejkával mindketten 10,1-et lőttek, így Sidi folytathatta.

Ezután viszont nagyon kellett kapaszkodnia az olasz Camprianira, hogy ne essen ki, és jól is kezdett, a végén azonban 10,1-et lőtt, miközben az olasz 10,5-öt, és ez a döntő végét jelentette a magyar sportolónak.

Ezzel is a legjobb olimpiai szereplését produkálta, mert a londoni hatodik hely után, most ötödik lett. A szám olimpiai bajnoka az olasz Campriani lett. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?