Árpád
-2 °C
4 °C

Phelps és Le Clos egy pohár vízben megfojtaná egymást

2016.08.10. 12:17

A 21-szeres olimpiai aranyérmes Michael Phelps és a szintén olimpiai bajnok, dél-afrikai Chad le Clos hosszú évek óta a legnagyobb riválisok, és a jelek szerint nem szívelik egymást. Elég csak megnézni Phelps arcát, miközben a melegítő Le Clost nézi:

Az amerikai és a dél-afrikai rivalizálása a 2012-es londoni olimpián kezdődött, amikor 200 méter pillangón Le Clos legyőzte Phelpst. Akkoriban Le Clos még folyamatosan dicsérte ellenfelét, „egy inspirációnak” nevezte, a két sportoló között baráti volt a versengés.

Az olimpia után Phelps visszavonult, 2014-ben azonban visszatért, mert úgy gondolta, hogy a mezőny lassú, és megvan esélye az aranyra.

Phelps nyilatkozatainak Le Clos nagyon nem örült. Miután 100 méter pillangón sikerült 50.56-os időt úsznia, visszavágott Phelpsnek, hogy az amerikai négy éve nem tudott ilyen jó időt úszni, és most már csendben maradhat.  Az amerikai csak nevetett ezen, mondván, hogy csak motiválják egymást. 

A két klasszis legutóbb az olimpia negyedik napján, a férfi 200 méter pillangón versenyzett egymással, ami az amerikai Phelps sikerét hozta, míg a Le Clos a dobogóról is lecsúszott. Készült is egy remek pillanatban elkapott kép, amikor a lemaradó a dél-afrikai átnéz a szomszédos pályán úszó amerikaira:

Hogy legközelebb ki fogja lepisszegni a másikat, egyelőre rejtély, de az biztos, hogy a 200 pillangó már nem ad nekik esélyt a cicaharcra. Phelps ugyanis bejelentette, ebben a számban nem indul többé. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?