Szilágyi: Most az a dolgom, hogy örüljek!

17
2016.08.11. 02:25 Módosítva: 2016.08.11. 02:57

Szilágyi Áron megvédte címét férfi egyéni kardvívásban, a győztes asszó után a köztévének adott rövid és kimerült, de annál boldogabb nyilatkozatot.

Azt mondta, az még korai kérdés, hogy milyen érzés a címvédés: nem tudja megmondani, mert még nem dolgozta fel a dolgot, igazából el sem hiszi.

Hihetetlen másodszor is átérezni, először is fantasztikus volt, a másodikat el sem hiszem

- mondta pár perccel az arany elnyerése után.

Szilágyit arról is megkérdezte a riporter, hogy hogyan értékeli az egész napi munkáját, amire szintén azt mondja, hogy nem tudja.

Az a dolgom, hogy örüljek, és ezt meg is teszem

- összegezte teendőit a magvas kérdésekre. 

Azt is elmondta, hogy természetesen ez nem csak az ő munkája, a csapatáé, az edzőjéé, gyúrójáé, pszichológusáé, családjáé, barátaié, a környezetéből mindenki hozzátett az aranyhoz. És persze azt is hozzátette, hogy iszonyatosan boldog.

Nem sokkal később, a díjátadót követően már összeszedettebben beszélt a tévékamerák előtt, elmondta, hogy nem vívott olyan állapotban, mint négy éve Londonban, küzdelmes volt már az első, de főleg a második asszó is. Azt beszélték az edzővel: ha nem jelez a lámpa, akkor is küzdeni, hajtania kell.

Bár a második után egyre jobb asszókat tudott bemutatni, az elődöntő nagyon-nagyon kemény volt. A koreai ellenfele jól mozgott, gyors volt, nehéz volt ellene vívni. A döntőre viszont már jó állapotban érkezett, felkészülten, azt vívta, amit kellett, és jó taktikát választott.

Dolgos hétköznap volt

- értékelte az elmúlt öt asszóját Szilágyi Áron. Azt mondta, a címvédést nem lehet pusztán a tehetségre és a szorgalomra fogni, olyan ajándék ez, ami neki megadatott.

Az érmet még nem látta, de "gondolom olyan, mint Londonban volt, nagyon nehéz és gyönyörű" - mondta a bajnok.