Frigyes
18 °C
24 °C

Hosszú Katinka és Cseh László is döntős

01
2016.08.12. 05:29

Péntek hajnalban két magyar úszó is olyan időt úszott elődöntőjében, hogy döntőben folytathatja majd szombat hajnalban, és újabb érmekre is van esély, sőt.

A 200 hát elődöntőjét a már háromszoros aranyérmes Hosszú Katinka uralta: azok után, hogy napközben országos csúcsot úszott, ezt sikerült az este még tovább faragnia, és 2:06.03 perces idővel jutott be a döntőbe, ezzel övé volt a mezőnyben a legjobb eredmény. 

Már a rajtja is jól sikerült, és onnantól kezdve csak üldözni tudták a többiek. 150 méternél már közel egy testhossz volt az előnye, a végére ezt is sikerült növelnie. 

"Örülök, hogy ismét sikerült javítanom a legjobb időmön, de nem tudom, ez mire lesz elég holnap. Végül is nehéz megmondani, ki mennyire tartalékolt, azaz semmi sem vehető biztosra" - idézte a Magyar Úszó Szövetség Facebook oldala a futam után. 

Cseh László is érdekelt volt péntek hajnalban a 100 pillangó elődöntőjében, ahol Michael Phelps mellett úszott, aki nem sokkal korábban nyerte meg huszonkettedik olimpiai aranyát.

Az első hossz után még negyedik volt Cseh, de aztán a második ötven méter jobban sikerült neki, és egy nagy hajrával megnyerte a futamát, 51.67 volt az ideje, egy századdal végzett Phelps előtt. A második elődöntőben viszont hárman is gyorsabbak votlak nála, úgyhogy a negyedik legjobb idővel jutott be a döntőbe. 

Közvetlenül a futam után azt mondta az M4-nek, hogy az elején nem volt elég dinamikus, és 50.8 körüli időt szeretett volna úszni. A döntőben az lesz a legfontosabb számára, hogy az eddigi legjobb idejét ússza, az mindegy, hányadik helyen végez.