Phelps: László mondta, hogy ezüstérmesek lettünk

2016.08.13. 15:20

Michael Phelps szerint a riói olimpián meglehetősen vad verseny volt a 100 méteres pillangóúszás döntője, amelyben Cseh Lászlóval és a dél-afrikai Chad Le Closszal hárman is egyszerre, 51.14 másodperces idővel csaptak célba a második helyen.

"Felnéztem a kijelzőre, és láttam, hogy második vagyok, majd miután újra odapillantottam, már László és Chad is mondta, hogy mindannyian ezüstérmesek lettünk" - nyilatkozta Phelps arról, hogyan élte át a célba érést, amelyet igazán különlegesnek nevezett.

"Nem panaszkodhatok, nagyszerű csata volt" - értékelt minden idők legeredményesebb olimpikonja.

A szám világbajnoki címvédője, Le Clos bízik benne, hogy hármuknak nem ez volt az utolsó közös versenyük, és fognak még egymás ellen küzdeni. A futam után a dél-afrikai megkérdezte Phelpst, mi lesz négy év múlva, de ő csak annyit felelt, hogy visszavonulása végleges, és nem fog versenyezni Tokióban.

"A sportolói életem ajtaját végleg bezárom, most a családommal és a kisfiammal, Boomerrel akarok jóval több időt tölteni" - hangsúlyozta az ezt megelőző három olimpián 100 méter pillangón győztes Phelps, aki 27. olimpiai érmét nyerte, ezek közül 22 arany.

A számot a szingapúri Joseph Schooling 50.39 másodperces idővel fölényesen nyerte meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét