Megint drámai büntetők döntöttek, kikapott a férfi pólócsapat Montenegrótól

31
2016.08.16. 17:23 Módosítva: 2016.08.16. 17:42
A szétlövés után 13-11-re kaptunk ki a negyeddöntőtben. Marad az 5-8. hely.

Drámai meccsen kapott ki Montenegrótól a pólóválogatott a negyeddöntőben. Az elejétől az ellenfél vezetett, de az utolsó percre sikerült 9-9-cel kiegyenlíteni, és támadhattunk is a győzelemért, de maradt a döntetlen.

Így ahogy hétfőn a női meccsen, most is büntetők döntöttek. A végén Vámos kimaradt ötméterese után a montenegróiak mellé lőtték, de Hosnyánszky lövését is fogta a végig jól védő kapus, így csak az 5-8. helyért játszhat a magyar válogatott, Montenegró jutott tovább. Itt olvashatja vissza percről percre a meccset>>>

A meccs elején az első támadást emberelőnyből vezethettük, de előbb egy blokk, majd egy kapufa után a montenegróiak következhettek, és be is vágták. 5 és fél percnél jött az első magyar gól, azonban Montenegró megint vezetést tudott szerezni. Fél perccel az első negyed vége előtt még emberelőnyt kaptunk, de az utolsó lövés is magakadt Milos Scsepanovics kapusban, aki idáig összességében 6-ból 5 találatot kivédett. 2-1 lett az első negyed.

A második negyed elején is megvoltak a helyzetek, de előbb Varga Dénes bombázta pont középen a montenegrói kapusba, majd két kapufa következett. A montenegróiak nagyon zártan védekeztek, ezért távolról kellett lövésekkel próbálkozni.

A második negyed közepén időt kért Benedek Tibor, és Nagy Viktor helyett Decker Attila jött be a kapuba. Ez a következő támadásban még nem segített, viszont utána be tudták tenni Erdélyinek, aki megszakította a gólnélküli sorozatot, 4-2 lett. Benedek reklamált, hogy belül volt egy szabálytalanság, nem dobhatta volna rá Mladan Janovics, de a bírók megadták. Varga Dénes gyorsan kihasznált egy emberelőnyt, így 5-3-mal jött a forduló.

A harmadik negyed elején teljesen szabadon maradt a kapu közvetlen közelében Paskovics, így rögtön góllal kezdtek a montenegróiak. Utána viszont a negyed közepén Decker két szép védése hozott fordulatot, majd Vámos vágott be egy bődületeset távolról.

Jó védekezés után szereztük meg a labdát, aztán emberelőnyből támadhattunk, és Vámos másodszor is betalált. Szintén emberelőnyből a montenegrói center is lőtt egyet, de aztán Erdélyi pattintotta be, látványos gólt szerzett. Egy másodperccel a támadóidő vége előtt azonban csak belőtték a montenegróiak, így 8-6 lett a negyed vége. Az viszont már biztató volt, hogy legalább 3-3-ra sikerült ezt a negyedet hozni.

Az utolsó negyed elején elhoztuk a labdát, és Erdélyi megint bepattintotta, sikerült feljönni egy gólra. A védekezésünk azonban nem volt tökéletes, gyorsan válaszolni tudtak rá. Azonban Vámos is be tudta dobni emberelőnyből, ott maradtunk szorosan a nyomukban.

Decker újabb szép védésé után pedig már az egyenlítésért támadhattunk, de elvették a labdát. Elképesztő játékkal azonban sikerült kivédekeznünk egy kettős emberhátrányt is, így nem tudott kétgólos előnybe kerülni Montenegró. Manhercz a blokkba dobta, de visszaszereztük a labdát, időt kért Benedek.

1 perc 11 másodperccel a vége előtt pedig sikerült, Varga Dénes belőtte 10 méterről, feljöttünk 9-9. 1-1 után sikerült a legvégére újra egyenlíteni. Hatalmas lehetőség volt, hogy Decker védett, 42 másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhattunk. Szívóst megdolgozták bent, végül eldobta, de fölé ment. 12 másodperce maradt Montenegrónak is, de az utolsó passzuk rossz lett, így jöttek a büntetők.

  • A montenegróiak kezdhettek, Ivovics belőtte az elsőt 1-0
  • Varga Dénes góllal válaszol, 1-1
  • Radovics sem hibázott, 2-1
  • Varga Dániel is biztosan vágta be, 2-2
  • Brguljan is bedobta, 3-2
  • A háromgólos Vámos lövését viszont védte a kapus, 3-2
  • Mladan Janovics jött, mellélőtte, maradt a 3-2
  • Hosnyánszky is a kapusba lőtte azonban, a második magyar büntető maradt ki, 3-2
  • Paskovics bedobta, 4-2 lett a vége.

Egyedüli csapatként veretlenül estünk ki. A pólócsapat majd csütörtökön játszik legközelebb a helyosztón a brazil-horvát vesztesével.

Egy álomnak vége, de küzdenek az 5. helyért

Szívós Márton azt mondta a meccs után az M4 Sportnak, hogy büszke vagyok a csapatra.

Az elején elmentek, de megmutattuk, hogy van tartalék bennünk, visszajöttünk. Sikerült kiegyenlíteni, az orosz rulettben ők nyertek.

Szerinte a a meccs második felére pontosabban kezdtünk el lőni, és a védekezésben is jobban tudtak figyelni egy-egy játékosra. Hozzátette, hogy egy álomnak vége, de szeretné megszerezni az ötödik helyet.

Benedek Tibor szövetségi kapitány arról beszélt, hogy az ötméteresek is része a játéknak, ez nem szerencse kérdése. Szerinte lélektani fölényt, előnyt kellett volna, hogy adjon, hogy sikerült visszajönnünk, főleg a kifejezetten rossz játékot mutató első negyed után. Készültek a büntetőkre, mint mindig, de végül nem úgy alakult, ahogy szerették volna.

Már előre tekintve azt mondta, nehéz mérkőzés jön az 5. helyért is.

Össze kell, hogy szedjük magunkat, ez az olimpia erről szól. Nem csak első hely és érem van. Össze fogjuk magunkat szedni

– tette hozzá, és a nyilvánvaló csalódottság ellenére azért tudott mosolyogni.