Ha a pénzről szólna, már rég abbahagyom

2016.08.17. 13:15

Az ólomsúlyú Nagy Péter 420 kilós emeléssel a tizedik helyen végzett a riói olimpián. A B csoportban a második lett, az A csoportban fenntartott legjobbak között nem láthattuk.

Ha az utolsó lökésgyakorlatát teljesíti 234 kilón, akkor jelentősen megjavítja egyéni csúcsát. A jobb térdében azonban szúró fájdalmat érzett, ezért meg sem próbálta a guggolást, a súly felvételéig így értelemszerűen el sem jutott.

Így is vastapsot kapott, különösen azok után, hogy egy szívet rajzolva jelezte, mennyire hálás a közönségnek.

 30 éves, jogász végzettségű Nagy Pétertől azt kérdeztem, hogy megéri-e ennyi munkát beletenni a sportágba. A sok gürcölés és kőkemény munka után sem jut a 10. helynél előrébb, viszont a közönség szeretete négyévente egy olimpián mindig elkíséri.

„Ha a pénzért csinálnám, már rég abbahagytam volna. De nem azért csinálom. Egyszerűen szeretem a súlyemelést. Van, aki horgászik, én súlyt emelek. Engem az éltet, hogy egy kilóval megjavítsam a korábbi csúcsomat. Ezért az egy kilóért rengeteget edzem év közben.

Most éppen nem sikerült, de elégedett vagyok, mert szakításban a 193 kilóval életem legjobbját értem el.

Tokióban is ott szeretnék még lenni, mert a sportág éltet. Hogy mit hoz a jövő, azt persze nem tudhatom. Sokat tettem bele a sportágba, sok szenvedést és edzést, de ilyen élményeket kaptam, mint például most itt Rióban. Szenvedélyes volt a közönség, ahogy Londonban. Nagyon nehéz összehasonlítani, melyik állt a szívemhez közelebb.”