Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Usain Bolt: Tessék, én vagyok a legnagyobb

12
2016.08.20. 06:00

Usain Bolt elérte célját, a riói olimpián is három aranyérmet (100, 200, 4x100-as váltó) nyert, ezzel összesen kilencszeres olimpiai bajnok. Három olimpián kilenc döntőt futott, egyszer sem veszített. Egyedülálló teljesítmény.

„Tessék, én vagyok a legnagyobb" – mondta Bolt a 4x100-as váltó aranyérme után. Többször nyilatkozta már, hogy olyan magasságokba akar emelkedni, mint Pelé vagy Muhammad Ali. Erre utalt utolsó egyéni olimpiai futása után is.

„Boldog vagyok, hogy megcsináltam azt, amiért jöttem. Büszke vagyok magamra, és megköszönöm a srácoknak (váltóttársainak, Asafa Powellnek, Nickel Ashmeade-nak és Yohan Blake-nek) is. Ők is értem hajtottak" – nyilatkozta Bolt a BBC-nek.

„A nyomás valódi, de én csak úgy nézem, hogy megfeleljek annak. Élvezem a nyomást. Ezekért a pillanatokért élek. Késő éjszakáig ébren maradok, csak beszélgetünk és mókázunk. Boldog vagyok, megkönnyebbültem. Megcsináltam. A kezdetekkor nem tudhattam, hogy ez fog történni velem. Ez most csodálatos érzés."

Borítókép: Huszti István / Index.