Árpád
-2 °C
3 °C

A futó Biacsi Ilona ezüstérmes 1500 méteren a paralimpián

2016.09.16. 16:35

A 17-szeres világbajnok Biacsi Ilona a T20-as kategóriában lett második a riói paralimpia pénteki versenynapján. Ikertestvére, Bernadett ötödik lett a döntőben.

Biacsi Ilona, aki négy éve, Londonban harmadik volt, a riói magyar küldöttség 15. érmét szerezte, nyolc bronz mellett ez a hetedik ezüst. Biacsi Bernadett 2012-ben a negyedik helyen végzett a paralimpián, írja az MTI. A döntőt a lengyel Barbara Niewiedzal nyerte paralimpiai rekorddal, a bronzérmes az ukrán Ludmila Danylina lett.

„Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem – mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a testvéréről, Bernadettről Biacsi Ilona. – De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített keresztül, bíztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.”

Női 1500 méter síkfutás

1. Barbara Niewiedzal (Lengyelország) 4:24.37
2. Biacsi Ilona (Magyarország) 4:27.88
3. Ludmila Danylina (Ukrajna) 4:28.78
...5. Biacsi Bernadett (Magyarország) 4:43.10

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?