Lőrincz Tamás

D KOS20160727014
2016.08.13. 09:13
  • 66 kg
  • Legjobb eredménye: olimpiai 2., vb-3 (2014)
  • Legutóbbi eredménye: helyezetlen (2015)

Ha nem ez lenne a súlyhatár, hanem 2 kilóval több, "Tomi" már sokkal több dicsőséget szerzett volna, mert így örökösen fogyasztania kell, hogy hozni tudja a súlyát. 68 kilóban, azt hiszem, előre oda lehetne adni az aranyat neki.”

A fogyasztás azonban megterhelő, bár a mérlegelés után a szervezet az elveszített kilók gyors felvételére is alkalmas. Így leginkább 71-72 kilós versenyzők lesznek a szőnyegen. Van tehát előnye a fogyasztásnak, de pszichésen is megviseli a versenyzőket, amikor az utolsó órákban már folyadékhoz sem nyúlhatnak, hogy a felesleg lemenjen róluk.

A külföldi szakemberek a tehetségét, gyorsaságát, kivételes technikáját látva rendszerint azon csodálkoznak, miért nem nyert eddig többet. Ennek oka az imént már említett fogyasztás. Váratlanul képes virtuóz megoldásokra, kiszámíthatatlan cselekre, dobásokra. Sokakban él szerintem a kép, miként hajítja el edzőjét 2012-ben, miután bejutott a döntőbe.  

Mivel négy éve második volt, egyértelmű, melyik érmet vette a célba. A legjobb korban van, decemberben tölti be a harmincat. „Bízunk benne”, mondta róla  Bacsa Péter, a magyar birkózószövetség szakmai alelnöke .