Baseballguru nyomta le a pápát

2017.03.23. 18:47

Idén negyedik alkalommal állította össze a Fortune magazin a világ 50 legnagyobb (hatású) vezetőjének listáját, aminek az élére némileg meglepő módon a baseballguru Theo Epsteint tették.

Epstein nem kisebb dologban játszott főszerepet, mint hogy megtörte a sportvilág leghosszabb átkát, és 108 év kihagyás után nyert újabb bajnoki címet a Chicago Cubs baseballcsapatnak. A még csak 42 éves Epsteinnek ez volt a második nagy átoktörése a sportágon belül, 2004-ben a Boston Red Soxnál 86 éves szünetnek vetett véget sportvezetőként.

Emellett pedig az analitikus nézőpont egyik legfontosabb alakjának tekintik a baseballban és a sportvilágban is, a Cubsnál továbbfejlesztette azt, amit a Red Soxnál elkezdett, és matematikusokkal, statisztikusokkal és más tudományból érkezőkkel töltötte meg az irodákat a klasszikus játékosmegfigyelők mellett.

A hírre csak annyit írt egy sms-ben az ESPN megkeresésére Epstein, hogy:

Öö, még a kutyámat sem tudom rávenni, hogy ne a házban pisiljen.

Majd hozzátette, hogy mégiscsak a baseballról beszélnek, nagy dolgot ért el, de sok múlt a szerencsén is.

Epstein mögött a második az Alibaba alapítója és vezérigazgatója, Jack Ma lett, a harmadik pedig Ferenc pápa. Az 50-es listára felfért többek között az idén dokumentumfilmjével Oscart nyerő filmes Ava Duernay, a német kancellár Angela Merkel, a világot megújító Elon Musk, de az énekes Shakira, vagy épp a kosárlabdázó LeBron James is.

A Fortune 2014-ben és 2016-ban az Amazon-alapító Jeff Bezost,  2015-ben Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját választotta a legfontosabb vezetőnek a világon.