Észak-Korea nem tart sportos erődemonstrációt az USA-ban

2017.11.04. 13:39

Korábban az Indexen is azt írtuk, Észak-Korea pont az Egyesült Államokban idegesítheti fel az Donald Trumpot azzal, hogy novemberben tarolnak az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon. Ebből azonban már nem lesz semmi. Magyarázat nincs, de Észak-Korea be sem nevezett a versenyre.

Az Insidethegames portál a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségtől próbált információt szerezni, hogy miért nem indul Észak-Korea, de indoklás már a testülethez sem futott be. Persze mindenki az USA és Észak-Korea közötti finoman szólva is feszült politikai helyzettel magyarázza a távolmaradást. 

Észak-Korea a sportban is megszenvedi Trump és Kim Dzsongun üzengetését. Észak-Korea emiatt bukta a 2018-as junior vb rendezési jogát.

Az észak-koreaiak az idei vb-n a sok dopping miatt eltiltás után hét súlycsoportban tűntek favoritnak, távollétükben a Trumppal szintén nem túl jó viszonyban lévő Irán lehet a legeredményesebb, már ha sikerül egyáltalán beutazniuk a versenyzőknek az Egyesült Államokba. Az amerikai csapat is jól járhat Észak-Korea visszalépésével, több éremre lehet így esélyük a hazaiaknak.