Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Újabb egymilliárd dollárral vágnák meg a tokiói olimpia költségvetését

2017.12.13. 14:01

Még az év vége előtt elkészül az új tervezete a 2020-as tokiói olimpia költségvetésének, amely idén már másodszor csökkenhet egymilliárd dolláros nagyságrendben.

"A költségek csökkentése egy folyamatos munka eredménye" - mondta John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Coates biztos abban, hogy az olimpiáig hátra lévő két és fél évben további jelentős megtakarításokat tudnak majd elérni. Viszont a korábbi olimpiák tapasztalatából kiindulva arra is felhívta a figyelmet, hogy anyagi szempontból vannak menthetetlen kiadások, ezért nagyon óvatosnak kell lenniük.

A rendezők azért kezdték felülvizsgálni a tervezett költségvetést, mert tavaly egy tanulmány felhívta a figyelmüket arra, a pályázat elnyerése után az összeg a négyszeresére nőtt.

Tavaly decemberben már a csökkentéseknek köszönhetően 14 milliárd dollár volt a tervezett költségvetés, amely júniusra további 1,1 milliárd dollárral csökkent. Coates elmondta: a decemberre tervezett költségvetésben 12 milliárd dollár szerepelhet, ami újabb 1 milliárd dolláros vágást jelent.

(MTI)