Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még drágább lesz a Hajós és a Széchy uszoda felújítása

2017.07.10. 17:06

Összesen úgy 250 millió forinttal többe kerül majd a Hajós Alfréd és a Széchy Tamás Sportuszoda felújítása, mint arról eddig szó volt - ezt szúrta ki a közbeszerzési értesítőben a Napi.hu. A két uszoda felújítására kiírt közbeszerzést az Épkar Zrt. nyerte meg, a cég 2,53 milliárd forintért vállalta a feladatot. Ezzel a vizes vb-re kellett volna elkészülnie a cégnek,ami már nem fog összejönni, viszont a megbízó Nemzeti Sportközpontok most 2,8 milliárd forintra módosította a megbízás összegét,  amire "a kivitelezési munkák során láthatóvá váló, előre nem látható műszaki állapotából adódóan" volt szükség. Ahogy azt korábban írtuk, a két uszodába várhatóan szeptembertől mehetnek újra az úszni akarók.

Az uszodák mellett a Szépművészeti Múzeum felújítása is drágább lesz, mint előre látni lehetett: a múzeum Román csarnokát a Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szijj  Lászlóhoz kötődő Magyar Építő Zrt. újítja fel, eredetileg 8,31 milliárd forintért. Ez az összeg viszont több mint 200 millió forinttal emelkedik, mert "a kivitelezés során elvégzett feltárások, kutatások eredményeképpen megállapítható, hogy az eredeti szerződésben foglalt munkák elvégzése nem elégséges ahhoz, hogy a ténylegesen elvégzendő, szükséges restaurátori munkák (ide értve különösen a rekonstrukció szintű festéseket) teljes körűen elvégzésre kerülhessenek."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!