Judit
3 °C
7 °C

Egy nappal a vb után váratlan lemondás az úszószövetségben

2017.07.31. 17:30

A Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülésén a tagok kézhez kapták ellenőrző testületének vezetőjének, Pósa Józsefnének a lemondását.

A januárban kormányzati hátszéllel megválasztott Bienerth Gusztávnak így rendkívüli közgyűlést kell összehívnia. Ezen a közgyűlésen bármi a napirendre kerülhet, akár egy tisztújítás is. 

Az elnökség 15 tagjából csak tízen vannak jelenleg, közülük a pletykák szerint négyen írásban már megfogalmazták lemondásukat, azaz ha az ellenőrző testület vezetője nem adja be a lemondását, ők tették volna meg ezt.

A lemondás egyidejűleg azt jelenti, hogy 15-30 napon belül közgyűlést kell összehívni, vagyis a vb sikerei elég valószínű, hogy eltörpülnek mostantól, és a hatalmi harc kerül előtérbe.

Bienerth Gusztáv a vb-n nem adott egy érmet sem, míg például az a Csurka Gergely, aki előmenetelét a nemzetközi szövetségnél (FINA) megakadályozta volna, igen.

A magyar elnöknek felajánlották a 4x200-as váltónál a pódiumra lépést, de nem fogadta el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?