Vakbélműtét volt a legkomolyabb eset a vizes vébén

2017.08.03. 09:22

A mintegy két hétig tartó vizes világbajnokság alatt több mint ezer esetet látott el a vizes világbajnokság orvos-egészségügyi csapata, a leggyakrabban fizioterápiára, ízületi és izomsérülések kezelésére, fül-orr-gégészeti és szemészeti akut ellátásra volt szükség – írja az MTI.

A Semmelweis Egyetem csütörtöki közleménye szerint 

  • 1040 kezelésre volt szükség,
  • 130-an kerültek kórházba,
  • közülük 28-nál pedig traumás ellátásra is szükség volt.

Utóbbiak közül egy bíró Achilles-ín szakadása volt a legjelentősebb, a sportolóknál pedig egy vakbélműtét volt a legkomolyabb eset. Ő később gyógyultan távozott.

A közlemény szerint hat sportágban, öt helyszínen, továbbá több mint tíz tréningmedencénél kellett biztosítaniuk az ellátást.  A legtöbb ellátás a Duna Arénában történt, de nem volt olyan helyszín, ahol ne lett volna szükség az egészségügyi csapatra. A leggyakoribb kezelés a fizioterápia volt, 500 kezelést végeztek a közel két hét során.

Azt is megjegyezték, hogy a világbajnokság Masters szakasza, ahol 30 éven felüliek indulhatnak még hátra van, itt pedig nem aktív sportolókról van szó, így a verseny ezen szakasza nagyobb kihívást jelent majd a világbajnokság egészségügyi csapata számára is.